четвер, 16 лютого 2017 р.

За дверима страху



ТВІЙ НАЙБІЛЬШИЙ ПРИЗ ЗНАХОДИТЬСЯ ЗА ДВЕРИМА СТРАХУ
Зайченя було ще маленьким. Воно так мало знало про навколишній світ. Воно знало, що коли поруч мама — це добре. Коли воно гризе капустяний лис­точок — це чудово! А коли хтось пригостить морквинкою — це майже щастя. Коли по­руч і мама, і друзі — це також щастя.

Але багато було й неприємного. Щось за­ворушиться в кущах або почне стукати там — страшно! Мерщій звідти!
За струмком росте така соковита смач­на травичка, а перестрибнути страшно: а раптом не зможе і намокне така чудова шуб­ка?
Ось сьогодні Лисеня з Ведмедиком за­пропонували змагання, хто швидше добі­жить до струмка. Воно ж безпечно, весело бігти з друзями духмяним лісом, але... «Що, як я добіжу останнім? І всі сміятимуться з мене? Ні, краще просто посидіти й подиви­тися, хто переможе».
Ось і доводиться сидіти! «Чому я не народився їжачком? — жалкує Зайченя, — я б тоді нікого і нічого не боявся, як їжачок Чох-Чох».
А тут і сам Чох-Чох, легкий на згадку і, як завжди, бадьорий:
— Привіт, довговухий, знову щось не так?
Розповів йому Зайчик про свою печаль.
— Та це ж нескладно, — відповідає Чох-Чох, — запам'­ятай: твій найбільший приз знаходиться за дверима страху. Поміркуй над цим!
І їжачок по­котився далі. А Зайченя замислилося:
— Що таке їжачок сказав мені? Який це мій найбіль­ший приз? Мабуть, це ве­лика соковита хрумка морквинка! Ну, що ж, заради та­кого призу вар­то й ризикну­ти.
І  зайченя негайно приступило до справи.

— По-перше, хто там часом стукає в ку­щах?
Страшно! Але воно уявило, як смачно вгризтися в морквинку, і почало потихень­ку, обережно просуватися до страшного місця...
І як же воно здивувалося! То сту­кала суха гілочка, коли дмухав вітерець. Зайчик аж посміхнувся. В грудях у нього щось розширило­ся, і стало вільно дихати. І хоча морквинки там не було, ця мить була дуже схожа на ща­стя.
Він зміг! Він подолав свій страх! Це й насправді вияв­лялося найбільшим при­зом, коли почуваєшся вільним і сміливим.
Чох-Чох був правий: найбільший приз чекає нас за дверима страху.

Немає коментарів:

Дописати коментар