середа, 22 лютого 2017 р.

Привчаємо дитину любити ранковий підйом



Привчаємо дитину
любити ранковий підйом

«Устати не з тієї ноги» не дарма стало крилатим висловом.
Як день почнеться, так він і триватиме.
Давайте постараємося не перетворювати і свій ранок, і ранок дитини в джерело постійного стресу на весь день, а будемо створювати собі радісний настрій із того самого моменту, як сімя починає прокидатися.

 Як це зробити?
Підготовка до ранку без стресу, звичайно ж, починається звечора. Запитайте в дитини, що заплановано завтра в школі чи садку. Разом зберіть речі малюка, запропонуйте йому самому скласти їх, розташуйте їх також недалеко від виходу, в передпокої, щоб не забути вранці.
Із вечора ж підготуємо і дитячий одяг, і взуття, адже вони можуть потребувати лагодження або прання! У такому випадку вже звечора ви без проблем продумаєте заміну. Запропонуйте дитині взяти участь у процесі: нехай малюк сам вибере, що йому хотілося б одягнути завтра, тож хай сам віднесе речі з шафи до ліжка або в те місце, де він буде одягатися.
Якщо дитину будите ви, а не будильник, – не робіть це різко. Почніть будити сина чи дочку за п’ять хвилин до актуального часу підйому. Ласкаво покличте малюка, погладьте по голові, помасажуйте пальчики і мочки вушок. Якщо дитина встає за будильником – прослідкуйте також, щоб мелодія дзвінка була бадьорою і не дратувала.
Для того, щоб привчити дитину прибирати ліжко, ви в першу чергу повинні розвинути цю звичку у себе. Не обов’язково використовувати художні покривала і сотні декоративних подушок – досить просто збити подушку, розправити простирадла, застелити ковдру. Маленький секрет, як привчити дитину прибирати постіль: радьтеся з нею при виборі покривала та білизни. Веселі, радісні картинки улюбленого кольору на них – усе це допоможе малюкові з любов’ю ставитися до свого гніздечка і хотіти підтримувати його акуратним і затишним!
Прибирання ліжка вранці – здається, це дрібниця. Але насправді ця корисна звичка дисциплінує і дозволяє вже з раннього ранку відчути, що в списку справ на сьогодні присутні справи виконані: а це дуже важливе відчуття не тільки для дорослої людини, а й для найменшого. Акуратно ж прибране зранку ліжко стане також і центром тяжіння до порядку в дитячій кімнаті. Це дивно, але в спальні, де ночівля радує око, менше накопичується зайвих речей і вони частіше виявляються на своїх місцях, а не розкиданими. Перевірте!
Не забувайте хвалити дитину за кожну вироблену «ранкову» звичку. Збір речей і підготовка одягу, застелене ліжко, зарядка, спокійні збори вчасно – все це дуже важливо для спокійного та результативного перебігу дня в цілому. Ваш приклад і ваше заохочення дуже важливі!



Немає коментарів:

Дописати коментар